Zo start je goed voorbereid als ondernemer!

Oriëntatie

Heb je plannen om te gaan starten als ondernemer? Oriënteer je dan goed op alles wat daarbij komt kijken. Van het schrijven van een ondernemingsplan, het werven van klanten tot boekhouding en juridische zaken. Laat je goed informeren en bereid je goed voor! In de kennisbank staan veel artikelen om je verder in te lezen. Toch nog vragen? Bel of chat dan met een startersadviseur van het Startersloket.

In sommige situaties zijn er mogelijkheden om begeleid te worden in de voorbereiding op het ondernemerschap. Wil je starten met ondernemen vanuit een uitkering informeer dan bij de uitkeringsinstantie wat de mogelijkheden zijn. Zijn er geen passende (financiële) mogelijkheden meld je dan, via ons contactformulier, aan voor hulp aan bij het mobiliteitsteam (RMT) in Zuidoost-Brabant.

Stappenplan

Wil je weten wat er allemaal komt kijken bij het starten van een eigen bedrijf? Doorloop dan ons handige stappenplan. In 20 stappen krijg je inzicht in de belangrijkste onderwerpen voor de startende ondernemer en ga je goed voorbereid van start!

Ondernemingsplan

Na een goede oriëntatie nog steeds overtuigd om te starten als ondernemer? Dan is het tijd om aan de slag te gaan met jouw ondernemingsplan. In dit plan werk je jouw ideeën verder uit en kijk je kritisch naar de (financiële) haalbaarheid van jouw plannen. In het ondernemingsplan heb je aandacht voor je eigen ondernemersvaardigheden, kijk je naar je aanbod, de markt en de concurrentie, zorg je voor de juiste structuur en organisatie en breng je de financiële gevolgen in kaart. 

Zoals hierboven beschreven zijn er soms mogelijkheden om vanuit de overheid/gemeente begeleid te worden bij het opstarten van je eigen bedrijf. Dat kan ook gelden voor het opstellen van een ondernemingsplan. Mocht je zelf in de gelegenheid zijn om te investeren in een goede voorbereiding en een goed ondernemingsplan kijk dan hier wat het Startersloket voor jou kan betekenen en vraag vrijblijvend een offerte op. De kosten die jij maakt zijn uiteraard aftrekbaar als je straks ondernemer bent!

Huisvesting

Je plannen worden steeds concreter. Een goed moment om te kijken naar de juiste vestigingsplek voor jouw onderneming. Indien passend binnen de eigen situatie en regels van de gemeente kan je besluiten om je bedrijf vanuit huis te starten. Een (flex) plek binnen een verzamelgebouw in de regio kan ook veel voordelen bieden of wellicht ga jij je vestigen op een bedrijventerrein binnen de gemeente Oirschot. Meer informatie over het vestigen van een bedrijf in de gemeente Oirschot vind je hier.

Belangrijk is dat je altijd goed onderzoekt of de locatie die je kiest geschikt is voor jouw ondernemingsactiviteiten. Raadpleeg hiervoor het bestemmingsplan.

Netwerken

Ondernemen doe je niet alleen. De meest succesvolle ondernemers hebben een groot netwerk. Binnen de gemeente Oirschot zijn er ondernemersverenigingen en kennispartners waar je terecht kan. Ook social media is een belangrijk middel om je netwerk te vergroten. Voor ondernemers zijn er diverse groepen te vinden waarbij jij je kan aansluiten. Denk bijvoorbeeld eens aan de groep Zzp'er, durf te vragen op facebook.

Financiering / Subsidie

Veel startende ondernemers hebben financiële middelen nodig om hun plannen te kunnen uitvoeren. In bijna alle gevallen is het meebrengen van eigen geld noodzakelijk. Waar nodig dient dit aangevuld te worden met andere financiële middelen. Je kan hierbij denken aan geld van de bank, microfinanciering of crowdfunding. Een veel gestelde vraag is of er ook subsidies zijn voor startende ondernemers. In de regel zijn die er niet. Echter regionaal of bijvoorbeeld per sector of thema zijn er soms wel middelen beschikbaar. Check de subsidie- financieringswijzer welke regelingen er beschikbaar zijn.

Over de gemeente Oirschot

Oirschot is een gemeente (en dorp) in de provincie Noord-Brabant, in de regio Zuidoost-Brabant, en daarbinnen in de streek Kempen. De gemeente omvat naast de hoofdplaats Oirschot verder nog de dorpen Oostelbeers, Middelbeers en Spoordonk en de buurtschappen Boterwijk, Evenheuvel, Groenewoud, Hedel, Hoogeind, Huijgevoort, Kattenberg, Kuikseind, Lieveld, Pandgat, Polsdonken, Straten, Theetuin, Tregelaar, Voorteind en Westelbeers. Bij elkaar zijn dit 4 dorpen en 16 buurtschappen.

Blijf op de hoogte!

Als startende ondernemer in de regio volg je natuurlijk de lokale ontwikkelingen voor ondernemers. Schrijf je hieronder in voor de nieuwsbrief en blijf ook op de hoogte van onze activiteiten. Je ontvangt dan ca. 8-10 keer per jaar de nieuwsbrief van het Startersloket. Je kan ons ook volgen op Facebook, Instagram en LinkedIn.

Terug naar overzicht