Compensatie kosten ondernemers en verenigingen

Vorig jaar (tot 15 september) kon u een financiële bijdrage aanvragen. Deze vergoeding was bedoeld ter compensatie van de kosten die u moest maken door de verplichte CTB-check. We hebben voor deze subsidie weinig aanvragen ontvangen. Toch merken we dat de behoefte onder ondernemers en verenigingen groot was. Daarom heeft het college van B&W besloten om de ‘Tijdelijke subsidieregeling CTB-check Oirschot 2022’ aan te passen en een nieuwe termijn vast te stellen, waarbinnen de aanvragen alsnog kunnen worden ingediend. Zij heeft hiervoor een budget van € 40.000,- beschikbaar gesteld als tegemoetkoming in de kosten van ondernemers en verenigingen die de verplichte controle op Corona toegangsbewijzen (CTB) hebben uitgevoerd. Het gaat dan om kosten die zijn gemaakt voor de inzet van arbeidskrachten die uitsluitend zijn ingezet om de coronatoegangsbewijzen te controleren en het proces te bevorderen.

Aanvragen voor 1 maart 2023

De mogelijkheid om een aanvraag in te dienen loopt tot 1 maart 2023. Bij overschrijding van het budget wordt het bedrag naar rato over de aanvragers verdeeld. Dit betekent dat een definitieve goedkeuring van uw aanvraag (en dus ook uitkering van de vergoeding) na 1 maart 2023 kan worden verstrekt.

Meer info en aanvragen

Kijk op www.oirschot.nl/coronacompensatie voor een overzicht van de voorwaarden die bij deze regeling horen. U vindt hier ook het digitale aanvraagformulier.

Terug naar overzicht